woensdag 26 juni 2019

Gestrand

 Het grensgebied met Servië niet weten te verlaten. In Orsova was de pijp qua autorijden leeg. We kijken nu over een soort inham van de Donau naar Servië aan de overkant. Ziet niet veel anders uit dan de kant waar we zitten. Redelijk steile, beboste heuvels tot in het water met zo hier en daar een dorp of groters. Orsova heeft nooit zijn toeristische kwaliteiten mogen uitbuiten en/of bouwen, omdat de plek vanwege de beperkte brdte van de Donau te populair was bij Roemenen met vluchtneigingen.

 Sinds 1989 hebben ze er niet veel meer van weten te bakken. Een vijftal pensions, een onvindbaar hotel en een hoop hotelwaardige maar verlaten en aan verloedering onderhevige gebouwen. Wel een stuk of twintig aanbieders van Donau-vaarten. Zou niet weten hoe die hun boten moeten vullen. De kleine (max. 14 personen) motor-/ speedboten snap ik nog, vooral als die ook met minder dan het maximum aantal uitvaren. De grote boten lijkt me vooral wishfull thinking.

 De Donau met de grote inham maar ook de directe omgeving hebben meer dan genoeg bezienswaardigs te bieden. Misschien niet direct voor Nederlanders vanwege ontbrekende verbindingen. Maar Boekarest, Belgrado en zelfs Sofia en alles wat daar tussen ligt, kan er probleemloos komen. Nog te ontdekken dus ..... niet verder vertellen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten