vrijdag 21 juni 2019

Donderslag

 Vastgelopen in de incheckprocedure van Lufthansa, die pas toegankelijk is vanaf 23 uur voor vertrek, voor de vlucht op de vrg of we in het bezit zijn geldige visa. Visa? VISA??? Oooooooooooooo, shit. 'Tuurlijk. Hoe is het mogelijk, dat ik in al die mndn sinds de boeking in februari nooit een moment aan zoiets als een visum heb gedacht? Niet om de verantwoordelijkheid af te schuiven, maar misschien een aardig idee voor Lufthansa om bij de boeking te wijzen op controles, waar je later bij de check-in tegenaan loopt?? Of op de reserveringsbevestiging van het hotel iets over Rusland en inreispapieren?

 Een visum regel je niet met een druk op de knop. Nog ff koortsachtig de geest aan het werk gezet maar de onoverkomelijkheid van de situatie drong in een fractie van een seconde tot me door. Alleen thuis een half uur of langer rondgedrenteld in afwachting van Mariana om definitief knopen door te hakken. 'Natuurlijk' bleef die langer weg dan normaal. Een uur later was de vlucht en hotelboeking geannuleerd. En wat dan?

 In Coves blijven terwijl de koffers gepakt, de honden weggebracht en de verzorger van achterblijvende beestenbende en planten geregeld, was geen alternatief. Boedapest? Zwarte zee? Rondje Roemenië? Wenen?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten