donderdag 20 juni 2019

Dwarsverbanden

 De tuin! De tuin gaat hier nog eens heersen als een despoot. De eerst twee partijen peulen in de diepvries. Morgen of vanmiddag nog eentje. Volgende week gaan we een berg van die dingen mislopen. Dan zijn het erwten voor we weer kunnen oogsten. Niet echt mijn bedoeling. Het spul had zeker vier weken eerder gezaaid kunnen worden, hadden we nu de bulk gehad. De timing tussen vakantie en tuin gaat tellen. Met de tuinbonen, die al eerder in de grond zaten en nog eerder hadden gekund, gaat het ws net goed.

 Vakantie buiten het seizoen, tuinseizoen plannen is geen doen. Dan moet het in de mndn november-maart. In april zit je in de stress om de tuin weer zaai- en pootklaar te stomen en daarna dendert het door tot in oktober de druiven geperst zijn en de eerste gisting is begonnen.

 Ik zie hele schema's aan mijn geesteroog voorbij trekken met allemaal tijdslijnen. Alsof het hele groeiproces onafhankelijk van het weer zou zijn. Wat niet het geval is. Blijft kortom gokken. Toch denk ik, dat de tweede helft van mei een beetje een dooie periode is en ook eind augustus, hoewel ik dat dit jaar zou moeten checken. Net voor het toeristenseizoen losbarst en op het moment dat de ergste piek voorbij is. Niet verkeerd als dat zo zou werken. Met dien verstande dat Mariana zo verstandig is om voor haar pensioenering te kiezen en niet voor doorwerken, want dan gaat in elk geval die twee helft van mei niet door.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten