maandag 17 juni 2019

Ongericht

  Omschakelen. Bestaat daar een cursus voor? Loop nu al een paar uur een beetje te klooien. Beetje hier. Beetje daar. Beetje nergens. Doe dingen maar verder dan hap/snap komt het niet. Hap/snap is op zich niet verkeerd. D'r zijn een hoop klusjes, die daarmee gedaan zouden zijn, maar dat soort hap/snap is het niet. Het is meer zoekend, proberend. Een beetje duwen en trekken, proeven of het bevalt. Opgeleverd heeft het nog weinig.

 Het beeld van de klusruimte krijgt aarzelend vorm, in de schuur wat van links naar rechts en ander spul van rechts naar links verzet zonder dat dat nou ruimte heeft opgeleverd. Zooi opgeruimd. Dingen gezocht. Mariana bijgestuurd. Niks wat zoden aan de dijk heeft gezet.

 Misschien is het ook wel niet alleen het omschakelen. Het zou best weleens het vakantiegevoel kunnen zijn, dat zich een paar dagen te vroeg breed maakt. Het is dat de koffer nog niet gepakt is en je sowieso niet naar believen op een vliegtuig kunt stappen. Als het van mijn duim afhing, zou het best nog weleens kunnen zijn, dat ik een paar dagen eerder de wijde wereld in zou trekken. Ook hier weer die tweespalt. Òf alles laten staan en vallen en wegzwezen of met het oog op de terugkeer, eerst alles netjes aan de kant werken en dan pas de paden op. Doe maar dat laatste, al is het alleen maar vanwege het gebrek aan flexibiliteit in de luchtvaartsector.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten