zaterdag 8 juni 2019

Warming-up

 De gewenste beweging wil er nog niet van komen. Ik sprokkel maar weet er geen geheel van te maken. Zoiets als eindeloos inlezen en niet tot een conclusie komen. Is mij ook ooit verweten en toen ik vervolgens concludeerde, dat er niks te concluderen viel, werd me dat weer niet in dank af genomen. Een proces vergt tijd en de juiste omstandigheden. Twee factoren waar je weinig invloed op hebt, tenzij je denkt, dat je de wereld naar je hand kunt zetten. Iets waar wetenschappers een handje aan hebben, omdat het meeste maar net afhangt van de manier, waarop je er naar kijkt. Veel bla-bla en een gelikte presentatie doen de rest.

 Hier huist meer de nuchtere soort. Gewoon te laat mijn nest uit. Al zeiknat teruggekomen van de hondenronde en voordat de koffie achter de kiezen zat, was het bijna middaguur. Bezig zijn op het heetst van de dag is misschien niet slim maar kan. Beginnen op het heetst van de dag is behalve stom ook in meerdere opzichten in feite onmogelijk. Lunch is slimmer, een siësta hoewel niet verkeerd heeft niet mijn voorkeur en de slag komt gewoon wat later.

 Het is mn passen en meten wat moet gebeuren en een middenweg vinden tussen wat het ooit zou moeten zijn en wat nu in de omstandigheden van het moment mogelijk is. Die hele tomatentunnel moet over. Het was van begin af aan duidelijk, dat dit maar een eerste opzet was. Vrg is hoeveel energie ga je in provisorische aanpassingen steken. Schiet me al schrijvend een idee te binnen, waar ik tot op dit moment niet aan gedacht heb. Als dat wat ik nu denk mogelijk is, zou dat een hoop werk besparen. Straks eens zien of het kan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten