vrijdag 21 juni 2019

Proloog

 Vanavond nog een klein rondje tuin en dan, mocht de koffer gepakt zijn, ben ik reisklaar. Volgens mij heb ik me zelden zo tegen een tuin aan bemoeit met het oog op een paar dagen vakantie. Hier was de tuin muv het eerste jaar meer een kwestie van 'zien wat lukt en het oplevert'. In Frankrijk zijn we zelden of nooit op vakantie gegaan. En in Utrecht ben ik meer met opstarten op steeds weer een andere plek bezig geweest dan dat de tuin en het werken in de tuin ooit tot bloei is gekomen.

 En dan gaan we net 7 dagen er van tussen. Afgezien van de peulen zal de tuin geen schokkend ander beeld geven, dan dat wat ik morgen in het ochtendgloren achterlaat. Dat was in Utrecht met 6 weken Italië wel anders. Dit jaar is de tuin tot leven gekomen, mag je wel zeggen. Kan nog veel glorierijker, uitgebreider, gevarieerder, etc. Maar wat lul ik, het begin is er.

 Net als de keuken laat ik ook de tuin graag netjes achter. Niet terugkomen en tegen een berg achterstallig rommel cq onkruid aankijken. Dus net ff het ergste grote onkruid uitgetrokken. Al weken van plan, maar de tuin had andere prioriteiten. Ondertussen is het zooitje lekker doorgegroeit en was het deels alweer meer dan een meter hoog. Maar niet tuinbreed. Enkel rondom de tunnel en een paar nog onbewerkte vierkante meters in een van de percelen. Als de groentes zouden groeien als het onkruid, zou de tuin een jungle zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten