vrijdag 7 juni 2019

Pensionering

 Mariana is aan haar laatste werkzame weken bezig. Nog iets van twee weken te gaan en dan is niet alleen dit schooljaar over, maar ook haar loopbaan als lerares. Formeel loopt het contract nog door tot 1 september en dan moet ze 1 mnd op een houtje bijten, waarna ieder mnd pensioen, eigenlijk AOW maar dan bedrijfstak- resp. overheidsdienstafhankelijk en in hoogte zeer verschillend ipv loon op de rekening wordt bijgeschreven.

 Ik verbaas me, dat ik daar van haar helemaal niks over hoor. Mij enigszins vreemd, maar ik heb er al een paar keer naar gevraagd. Een duidelijk antwoord heb ik tot op heden niet gekregen. Ik denk, dat dat bij mij toch heel, maar dan ook heel anders zou werken. Iets met plannen maken en zo. Maar niks. Ook niet mbt eventueel doorgaan met het werk. Dat mag naast je pensioen nog 3 jaar en een hoop mensen doen dat, zeker in haar wereldje. Het pensioen is geen vetpot voor de meesten.

 Nee, alles wordt ws zoals met alles gewoontegetrouw volkomen in het midden gelaten tot op het allerlaatste moment. Ik ben benieuwd waar ze haar vrije tijd mee gaat vullen? Doorwerken? Bloemen verzorgen is leuk in voorjaar en zomer, maar wat doe je dan in de winter?? Volgens mij gaat Mariana dan voor de winterslaap. Ik zou haar er toe in staat zien.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten