donderdag 20 juni 2019

Overreden

 Hond onder auto. Het moest natuurlijk een keer gebeuren. Alweer gisteren. Notabene midden in een dorp. Reed geen 30 maar ook geen 70. Spelende jonge honden met van die te korte pootjes. Ze maken voor mijn voorganger rechtsomkeert naar links en stuiven vervolgens alsnog naar de andere, mijn  kant van de weg. De eerste haalt het, de twee komt onder mijn wagen terecht. Een hoop gebonk maar niet het idee, dat ie onder een wiel door is gegaan. Wagen aan de kant gezet en met angst en beven in de achteruitkijkspiegel gekeken. Eerst leek het achterlijf niet te willen maar seconden later liep ie kwispelend rond en weer bijna onder een auto.

 Een stel jonge vrouwen was boos vanalles in mijn richting aan het schreeuwen en gebaren. Als het hun honden waren is het misschien handig ze duidelijk te maken, dat auto's niet om te spelen zijn. De weg überhaupt geen speelterrein is. Zeker in zo'n voormalig dorp van Sachsen waar de huizen een 15-tal meters van de weg af liggen en dat aan beide kanten. Ruimte genoeg om die korte pootjes te strekken.

 Blij dat het er ogenschijnlijk redelijk ongedeerd uitzag en verder gereden. Met 90 à 100 km/u buiten de bebouwde kom zou het er ws anders uit hebben gezien. Goed, hebben we dat ook weer gedaan. Geen behoefte aan herhaling.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten