woensdag 8 augustus 2018

Traagheid

 Half zeven op en half elf in de avond voor het eerst achter de Pc. Dat overkomt me niet vaak. Het grootste dak van de schuur zit nu op de helft qua beschot. Laat ik dat werk in Frankrijk zelf gedaan hebben en weten dat we zoiets als de helft van het dak hier met twee personen in één dag dicht kregen. Beschot en dampfolie. Oké een lange dag, maar toch. Hier zijn drie mensen inmiddels 3 dagen bezig en ze zitten dus net over de helft.

 Hoe ze het doen, is hun zorg, maar dicht gaat het dak en dat op de gewenste manier, voordat ze een week op hun lauweren gaan liggen. Maar daarna? In dit tempo, met te weinig mensen, te laat bestellen van materialen, etc. is dit eind oktober nog niet waar het zijn moet. Dat geregistreerd en me op de peren gestort.

 Het mooie daarbij is dan, dat Mariana al een jaar weet, dat het spul eraan zit te komen, maar zich geen moment heeft afgevraagd wat dat qua werk betekent en of alles wat nodig is aanwezig is en functioneert. O ja, die peren moeten doorgedraaid worden. Ja, we hebben wel zo'n ding, maar daarmee gaat dat niet werken. Is die container na de pruimen wel schoongemaakt? Hoeveel zakken hebben we eigenlijk nodig? Etc. Enz. Dat borrelt dan ineens naar boven als duidelijk is dat de deal echt doorgaat. Op het laatste moment kortom. Zoals de aannemer zijn materialen bestelt, een feest georganiseerd worden, boodschappen gedaan ... gaan zo maar door.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten