woensdag 15 augustus 2018

Betweten

  Van die programma's, die voorstellen doen voor wat je aan het schrijven bent, zijn erger dan erg irritant. Soms gaan ze zelfs een stap verder en corrigeren al geschreven woorden in iets anders. Ik heb al dit soort nonsens uitgeschakeld, voordat ik mijn mobiel in een emotioneel minder maar zeker niet minder heftig moment tegen een muur zouden hebben gekeild. Denk je, dat je het gehad hebt. Mooi niet.

 Zo af en toe ben ik iets meer met mijn blog bezig dan alleen mijn dagelijkse score halen. Dingen als vindbaarheid, aantrekkelijkere presentatie, etc. Al dat soort zaken waar ik me bij mijn eigen website voor Masvieux jarenlang avonden mee heb vermaakt. Maak je in dat soort situaties wijzigingen, controleer je dat altijd in de daarop volgende dagen (en soms duurt het weken) in de diverse zoekmachines.

 In mijn streven om de titels van de blogbijdrages tot één woord te beperken, komt er soms iets uit wat ongetwijfeld niet in de vanDale staat. Maar is het dan aan Google (want Blogger) om dat te wijzigen? Lijkt me niet. Bovendien is het volkomen oninteressant voor zoekmachines etc. Maar toch, terwijl normaal gesproken de blogtitel overeenkomt met de bestandsnaam voor het stukje (minus de hoofdletters en misschien ook wel de haken, dat moet ik nog controleren) is de bijdrage 'Slakzaam', ik vond 'm zelf aardig gevonden, qua bestandsnaam veranderd in 'Langzaam'.

 Dan zou je toch eigenlijk, helaas ben ik daar te nuchter voor, met een tank door die redactie heen willen walsen. Ongetwijfeld opgebouwd uit een hoop glaswanden, moet dat een effect zijn dat een van de eerste Die Hard's ergens uit de vorige eeuw compleet in de schaduw stelt. Het is zo godsongeloofwaardig ongehoord arrogant, dat je eigenlijk die hele firma in de ban zou moeten doen. Kan dat überhaupt nog??

Geen opmerkingen:

Een reactie posten