zondag 26 augustus 2018

Foutjes

 Rustig begin van wat de rustigste dag van de week behoort te zijn. De zon doet haar best. Het dorp slaapt nog of zit in de kerk. Enige minpuntje is de verdwenen bloembak voor het huis. Het is lang goed gegaan op wat bloemen etende geiten na, maar nu vond iemand weer, dat ie zich best andermans bloemen mocht toe eigenen. Nog met bak ook.

 Valt op, dat dit soort geintjes vaak tegen of in het weekend gebeuren. Zie het dan ook maar als baldadigheid van de jeugd of doortraptheid van de buren, die het de jeugd in de schoenen willen schuiven. Mag hopen, dat ze er nog van genieten en het ding niet ergens verderop hebben weggepleurd.

 Dit soort ongein en het gemak waarmee dingen als sigarettenpakjes, bier- en frisblikjes, dito plastic flessen maar ook volle zakken huisvuil èn vreemd genoeg oude kleding 'in het wild' worden weggegooid zijn de zwakke plekken in het dorpse bestaan. Als het maar weg is. Dat anderen daar dan weer last van kunnen hebben, is een schakel die aan ontwikkeling toe is.

 Ook mijn buren (12) kunnen er wat van. Iedere keer als ik de tuin maai, en dat is dit jaar met enige regelmaat, vind ik zaken als verkreukelde bierblikjes, kabelrestanten, gedumpt onkruid, oude sokken of zoals vrijdag de restanten van een of andere vruchtenprut, die onmiskenbaar door het hekwerk heen onze tuin in is gegooid. Die mensen hebben èn gebruiken de vuilniscontainers voor 'normaal' en recyclebaar afval, hebben een mesthoop en een stuk niemandsland tussen hun tuin en het achterliggende veld. Dus waarom in onze tuin??

Geen opmerkingen:

Een reactie posten