donderdag 16 augustus 2018

Verzamelen

 Prachtige dag. Weer. Nog steeds en itt regen, gaat dat niet vervelen. Vandaag eerst maar eens zien of de peren aan prakken toe zijn. Mocht dat zo zijn, is de dag direct voor het grootste deel ingevuld. Prakken, schoonmaken, opruimen, etc. Mocht het niet zo zijn, dat zijn er alternatieve invullingen te over. Weinig interessant om daar verder in te duiken.

 Ondertussen wordt op twee fronten, werkelijk waar (!), aan de schuur gewerkt. Zowel aan het dak als aan het stuccen van de muren wordt gewerkt. Zou aardig zijn, als er eindelijk schot in de afwerking zou komen en zicht op het eindresultaat komt. Ik word ongeduldig en daar heb ik niet vaak last van.

 Ondertussen slibt de binnenplaats steeds verder dicht. Materialen liggen te wachten op gebruik of zijn overgebleven na gebruik. Machines staan afgedekt met plastic te wachten tot ze aan de beurt zijn. Sinds gisteravond staat daar een bbq tussen en vandaag komt nog meer materiaal voor de smid, die een van de toegangen naar, doorgangen in de schuur van een metalen hekwerk/deur-constructie gaat voorzien. Nog een paar weken en we kunnen ook daar nauwelijks meer de kont keren. De beschikbaarheid van de extra ruimtes in de schuur krijgt met de dag iets nijpenders. Waarom verzamelt een mens zoveel zooi om zich heen? Waar komt dat vandaan? Nooit zo bij stil gestaan, maar vergeleken met andere dieren is het een vreemd iets al die bagage, die je door de jaren heen bij elkaar spaart.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten