vrijdag 24 augustus 2018

Overwerk

 Zò, vanavond nog ff lekker in de tuin, nou ja tuin ... tekeer gegaan met de bosmaaier. Had nog wel een uur meer gewild, maar de avond valt inmiddels alweer zo vroeg dat voor half negen de belichting niet meer voldoende was om fatsoenlijk te zien, waar ik wat verpulverde. Deels ook door het masker, een fijnmazig rooster wat al een deel van het zicht omzeep helpt en dan nog eens al de zooi die er tegen aan vliegt. Het ding draag je niet voor niets.

 Tegenwoordig zijn er ook doorzichtige maskers, zeg maar een wat oversized brillenglas. Voordeel is, dat er niks doorheen kan slaan wat bij het rooster ondanks z'n fijnmazigheid wel gebeurd. Rest hangt af van de krasbestendigheid van het materiaal. Is die niet bijster, komt dat je zicht niet ten goed. En dat is dan definitief. Bij het roostermasker werkt af en toe schrobben erg verhelderend.

 Een beetje lopen gokken met zo'n stel als messen werkende draadjes leek me niet verstandig. Niet dat ik voor de honden vreesde of zo. Meer de rommel, de grote stenen en vooral de oude prikkeldraad die hier en daar functieloos maar wel bevestigd net boven de grond hangt. Volgende week de finishing touch. Niet twee dagen achter elkaar van kruin tot tenen onder de smurrie zitten. Maakt daarbij niet uit, dat het grootste deel wordt opgevangen door zo'n wegwerppak van 3M, dat ik als zuunige Hollander natuurlijk niet na iedere maaibeurt weggooi. Inmiddels kan het ding bijna uit zichzelf rechtop blijven staan, als het erop gespatte zooitje is opgedroogd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten