maandag 27 augustus 2018

Ideetje?

 Dat gaat vandaag geen nachtwerk worden. Een blaastrainingmomentje voor de honden. Iets waarin onze Mop met sprongen vooruit gaat. Da's andere koek, dan het gehannes met Rosa. Zo zie je maar weer; alles wat leeft is moeilijk vergelijkbaar met de rest. Maar moe dus en dat kan nauwelijks aan het activiteitenniveau van vandaag hebben gelegen. Wel bezig geweest, maar nauwelijks fysiek. A4'tjes verplaatsen is geen powerliften.

 Zou nou willen aanhaken, waar ik gisteren, sorry vanochtend ben gestopt, maar dat zit er niet in. Te duffe kop en die knop om te switchen tussen de blogwereld en mijn eigen bestaan, is er gewoon niet. Je zult maar gaan zitten en je ineens verplaatst voelen naar Zwijnstein. Kon dat vanwege eigen ervaring bij 'Het Bureau' of 'Nooit meer slapen' nog goed volgen, maar zoiets als Harry Potter, de Da Vinci Code of het Martyrium ontstijgt weliswaar niet mijn voorstellingsvermogen, maar wel mijn grip daarop.

 Een mens moet het met zijn beperkingen doen en als dat beperkt blijft tot die ene grote roman, die er nooit zal komen, is dat lullig maar verder niet erg bijzonder. Eerder regel, al zullen de meesten, die het niet voor elkaar krijgen, ook nooit gespeeld hebben met die gedachte. Ik rijg stukjes als woorden. D'r is een Duitser, die daar een ultieme poging in ondernomen heeft. Ik ben zijn naam ff kwijt, maar zijn boek kun je op verzoek naar eigen inzicht samenstellen. Volgens mij zelfs met een aantal eigen bijdrages erin. Soort van natuurlijk, want door een computerprogramma gestuurd cq geregeld. Gebaseerd op het feit, denk ik, dat ieder boek in combinatie met de fantasie, belevingswereld van de lezer een uniek geheel vormt.

 Het zou dus niet meer geheel oorspronkelijk zijn, maar ik zou mensen kunnen laten putten uit mijn blog en gebaseerd op een aantal criteria, aangezwengeld door een algoritme een boek toesturen, waarvan er maar één exemplaar op deze wereld bestaat. Iedereen zijn/haar eerste druk. Unieker is nauwelijks mogelijk. (© Augustus 2018 Alle rechten voorbehouden tot in eeuwigheid, Amen)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten