maandag 27 augustus 2018

Eigenheden

 Een schone èn lege eettafel en een werktafel die opveert nu de mm-dikke stoflaag is verwijderd. Wat een genot moet het zijn als de betonvloer in de tuinkamer eindelijk een bedekking heeft gekregen en de honden bovendien elders gaan slapen. Genoeg voor vandaag. Geen zin in overdrijven. Het maken van nwe dan wel aanvullen van bestaande stapeltjes, zie ik morgen wel weer.

 Het heeft goed gedaan. Een beetje dwang kan nooit kwaad. Sterker nog, als ik me niet met regelmaat in mijn nekvel zou grijpen, zou het een aardig zooitje worden. Neemt niet weg, dat de noodzaak daartoe een vreemd mechanisme is. Met vuur spelen totdat je je net niet echt verbrandt. Een mogelijkheid, die er wel steeds in zit en zelfs groter wordt, want de neiging de boel op de spits te drijven neemt alleen maar toe. Mag volgens mij 'onvolwassen gedrag' heten.

 Brengt me bij de vrg wat 'volwassen' is, en dan is het eind zoek. Laat ik daar dus maar niet aan beginnen. Neemt niet weg, dat ik me met regelmaat onvolwassener voel dan toen ik bijv. op de middelbare school zat en feitelijke onvolwassen was. Zoals ik toen geen behoefte voelde om mee te gaan in wat gangbaar was onder leeftijdsgenoten, heb ik nu schijt aan de volgzaamheid van de gemiddelde medemens. Ach, een blog op zich.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten