donderdag 23 augustus 2018

...?

 Het zal niet zo zijn. Het is na tienen en weer loopt hier iemand binnen die iets met koeien wil. Koehandel is blijkbaar een nachtelijke bezigheid. Dit keer iemand van een paar huizen verderop, nog niet eerder hier geweest en dan staat ie plompverloren in een spaarzaam verlicht huis. Ik had me een keertje achter mijn oren gekrabt ipv van domweg naar binnen stappen. Maar ja. Dorps? Roemeens? Een combinatie?

 Ik dacht eerst weer met Mariana's broer te maken te hebben, zie tenslotte niet wie daar naar binnen stapt, en reageerde enigszins geïrriteerd maar heb dat snel hersteld. Mariana nog net kunnen weerhouden van het onderdompelen in het bad en verder is het vooral aan me voorbij gegaan.

 Naar het schijnt geldt er een transportstop voor vee en proberen slinkse handelaren zo links en rechts bij kleine boeren op te pikken wat ze krijgen kunnen. Een zo iemand is in Coves terecht gekomen en heeft meerdere potentiële verkopers gesproken. Koeien, zes-weken kalveren, stierkalveren van 2 of 3 jaar, etc. Alles voor de slacht, direct of op termijn. Iedereen weet alles van iedereen, dus dat Mariana één van de aanbieders is, zal bekend zijn. De meneer van vanavond was op de een of andere manier bang, dat Mariana voor een te lage verkoopsprijs zou gaan. Hij wil ook van een dier af en vraagt een stevige prijs.

 Als je, wat je zo hoort, met elkaar vergelijkt, vrgt Mariana geen extreme prijs voor een slachtrijpe koe en haar 2 jarige dochter, die snakt naar een stier. Dus maar niet gek laten maken. Niet door de ene noch door de andere kant.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten