dinsdag 14 augustus 2018

Nachtkaars

 Eindelijk, bijna op de drempel van de herfst iets van zomerse rust. Avond buiten. Vuur van kaarsen en hout. Glaasje erbij en mijneren maar. Schuurdak krijgt vorm. Morgen vrije dag, Mariafeestdag (2e zomerse rommelmarkt in Jumilhac le Grand..., toeristisch hoogseizoen in Fr afgesloten) en donderdag echt, heus waar, wordt ook begonnen met de muren.

 Morgen geen geklus bij Mariana's nicht uit Italië, want alles is dan naar het schijnt dicht en dus niks te krijgen, als je iets nodig hebt en dat zal zeker het geval zijn. Dat dus naar donderdag. Tuin naar volgende week. Moeten we ergens nog iets met al die peren in zakken.

 Ff niet met al dat 'moeten' bezig zijn, maar met het mogen genieten van de avond. Fris maar aangenaam. Nog een half uur en het is donker. Komt het vuurtje in de bbq een stuk beter tot z'n recht. Langzaam tijd, maar niet direct vanavond om de balans op te maken van deze zomer. Wat kan nog? Wat zou prettig zijn, als het nog zou kunnen? Wat gaat door naar volgend jaar? Wat kan ook in het najaar of zelfs de winter nog? Wat gaat veranderen? Wat komt er bij?

 Bijna als het koken van een goede soep, mn een verse groentesoep. Ik laat de vrgn door mijn hoofd gaan. Het is te vroeg voor antwoorden. Laat maar ff wegzakken naar de onderstroom, inweken of zo je wilt marineren, gisten en de onnutte delen vergaan. De komende weken vis ik de antwoorden er wel uit, zo ze niet al uit zichzelf ten tonele verschijnen. Dan rest alleen nog het doen. Het meest noodzakelijke en vaak minst aantrekkelijk deel van het verhaal.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten