woensdag 29 augustus 2018

Doenerig

 De draad goed opgepakt. Schouderklopje voor mezelf. "Ga zo door !" Hoevaak heb ik het moeten horen, als ik om onduidelijke redenen eens een keer niet de kantjes er vanaf liep. Zelfs in de tuin terecht gekomen. Magere score bij het uien zoeken. Minder dan de helft zowel bij de rode als de gele uien. Daarvoor doen de pepers het weer prachtig. Meer pepers volgend jaar. Streven naar sambal uit eigen tuin.

 Peperplanten blijken trouwens meerjarige planten te zijn. Zien of we er een paar door de winter heen getrokken krijgen. Binnen natuurlijk. Het zou de opbrengst ten goede moeten komen. Nu duurt het tot aan het eind van de zomer, voordat de planten hun vruchten produceren. Ik ben benieuwd. Wilde dat vorig jaar al doen, maar toen is het er niet van gekomen.

 Plannen zat weer. Iedere keer als ik in de tuin bezig bent, borrelt het ideeën naar hartelust. Iets wat ik alleen ken van werken aan websites en dat is inmiddels alweer veel te lang geleden. Zelfs al het onkruid en mn de wortelgevallen weten dat geen halt toe te roepen. En dat is best knap, want het ziet er dramatisch uit, als ik momenteel een spade grond omhoog wip. Na de redelijk doenbare klussen aan huis, bijgebouw en schuur straks naar het meer onmogelijke werk: de tuin. Ik verheug me erop.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten