maandag 13 augustus 2018

Ontdekking

 Een nwe eetplek aangeboord. Waar veel restaurants vaak al een ontbijt aanbieden, gaat deze tent pas om 13:00 open. Het is ff weten en dan loop je niet voor niks de oude benedenstad van Sibiu in. La Cuptor. De oven. Geen kantine-formaat. Een aardig, klein terras, hooguit 40 zitplaatsen. Een beetje popie-jopie bediening maar goed eten, absoluut niet de standaard riedel, netjes verzorgd, mooi gepresenteerd, een wijnkaart die moois biedt voor acceptabele prijzen. Eigenlijk valt er niks negatiefs te vermelden of het zouden een paar zeurende klanten moeten zijn èn het wederom erg onbloederige maar perfect klaargemaakte rundvlees. Misschien hebben de runderen in Roemenië last van bloedarmoede??

 Het toetje met de kwark en witte chocola is ook erg aan te bevelen. Het is al eeuwen geleden, dat ik me aan een zoet dessert heb bezondigd, maar deze was het ieder hapje waard. Morgenochtend een heuvel extra met de honden en dan hebben we een eventuele uitbreiding van het toch al teveel aan kilo's tot een minimuum beperkt.

 Weer ruim na drieën voordat we Sibiu uitreden. Waren de honden er niet en waren ze niet opgesloten in huis, had ik wel een paar espresso met wat extra's willen hebben en na afloop het Continental Forum ingedoken voor een late siësta dan wel vroege nachtrust. Die neiging om naar de hemel te reiken, heerlijk dat die nog steeds niet verloren is gegaan. Je hoeft er niet eens zo zeer aan toe te geven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten