zaterdag 11 augustus 2018

Omgooien

 Na de boodschappen in de vernieuwde Penny bij Baum op het terras geland. D'r zal vast het een en ander aan vernieuwing toe zijn geweest, hoewel de tent nog geen vier jaar geleden de deuren heeft geopend. Misschien ook een verandering van de huisstijl, wie weet. Per saldo levert het weinig op. De stellages zijn lager, je kunt nu de hele winkel overzien. Kan niks anders betekenen dan minder aanbod, lijkt me. Maar het ruimtelijke effect, mocht dat de bedoeling zijn geweest, is onmiskenbaar.

 Natuurlijk is de indeling veranderd. Dat doe je als supermarkt met enige regelmaat en is niet van een verbouwing afhankelijk. Aanbod is grotendeels onveranderd. Wat los spul in van die aftapdingen en in bakken in de diepvries. Wordt gauw een knoeiboel, vooral in de diepvries. Er zal wel over nagedacht zijn door ervoor doorgeleerde koppen. Zien wat blijft en wat binnen de kortste keren weer verdwenen is, de aftapdingen bijvoorbeeld. Zes met doppinda's, 3 met pistaches, 3 met amandelen en zes met ongepelde zonnebloempitten. Dat laatste snap ik nog. Dat spul wordt hier per kilo verorbert, overal liggen de restanten op straat. Maar die pinda's zijn een gegarandeerde misser. Doe dan bonen en snoepjes .... Ken je pappenheimers.

 En de volgende keer graag weer mineraalwater in 1,5 ltr flessen, die 2 ltr-flessen passen niet lekker in de deur van de koelkast.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten