dinsdag 24 april 2018

Verhuizing

 Het heeft wat proberen gekost, maar moeder en kroost zijn herenigd. In de schuur onder het oude bed konden de pups niet blijven. Niet omdat de schuur ontruimt moet worden, maar ook niet omdat de mobiliteit de komende weken snel zal toenemen en het kleine grut dan overal voor je voeten loopt. Nu staat het hok weer op de binnenplaats, Het hok waar Rosa haar eerste weken in heeft doorgebracht en het de hoop was, dat het de eerste en laatste keer zou zijn, dat ik een dergelijke constructie in elkaar draaide.

 Moeders deed eerst of haar neus bloedde. De herrie uit de ren was niet voldoende om haar erin te laten springen. Notabene aan de kopse kant een plank weggehaald. Ze liep zelfs terug naar haar oude nestplek. Je zou verwachten dat geluid en geur (de planken zijn niet aaneengesloten gemonteerd) duidelijk zouden moeten zijn. Blijkbaar is dat niet zo. Pas nadat ik de kleintjes buiten de ren had geplaatst, in de hoop dat Lady ze dan wel zou voeden, was er iets van herkenning. Van het voeden kwam niks terecht. Het grut krioelde door elkaar en alle kanten op. Teruggezet in de ren sprong Lady erbij en liet de meute zogen.

 Zeven weken te gaan en dan moet voor alle zes een nw tehuis gevonden zijn. We staan momenteel op 2. Mariana heeft nog werk te doen mn voor de beide dametjes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten