vrijdag 27 april 2018

Presenteren

 De nwe opmaak van de digitale VK heeft het het dagelijkse bezoek verandert in een snelle scan. Het lezen van artikelen is vrijwel tot nul gereduceerd. Actualiteit is verdwenen dan wel dusdanig versnipperd over alle nieuwscategorieën dat het ten ondergaat in de gelikte presentatie. Het is geen krant meer in de betekenis van de dagelijkse actualiteit, die op je deurmat valt. Het is meer een Glossy die pretendeert met de actualiteit bezig te zijn, maar dat aardig weet te camoufleren. Enige pluspunt is, dat ik nu het stripje iedere dag kan lezen zonder extra handelingen te hoeven verrichten.

 Mag voor hen hopen, dat mijn mening een uitzondering is, anders hebben ze een hoop correctiewerk te verrichten. Tenzij natuurlijk de opzet is om zo min mogelijk geïnteresseerden te trekken. Wat ik me niet kan voorstellen. Dat kan met een hoop minder moeite.

 Helaas zijn het aantal alternatieven dun gezaaid. Qua snelle overzicht is daar Nu.nl. NRC is geen haar beter. Trouw is nog onoverzichtelijker. AD te druk. En om dan bij de Telegraaf te eindigen ... De VK was de laatste jaren al een soort van gebrek aan beter en dat is er niet beter op geworden. Gaat het een dagelijkse neerwaarts scrollen worden naar Sigmund? En passent de highlights scannend op mogelijk interessant nieuws??

Geen opmerkingen:

Een reactie posten