maandag 30 april 2018

Gewenning

 April is in de knip, maar nog niet voorbij! D'r hangt nog een concept over mijn meest 'favoriete' onderwerp en dan is de dag pas begonnen. Het was een vroegertje. Bij zessen al naast het bed zonder enige verplichtende reden. Op het moment dat ik met de honden naar buiten stapte, besefte ik, dat het ws niet zo heel erg slim was om te doen. De koeien stonden te wachten op de man met de zweep om de dag lekker buiten door te brengen. Was ik ff vergeten. Dit soort beesten zijn voor mijn dames nog niet de normaalste zaak van de wereld. Die wilden dus wel te keer gaan. Blaffen, trekken, springen (proberen). Flokkie is dan niet de beroerste en doet lekker mee. Sta je daar met drie honden aan de lijn en die lijnen door en over elkaar heen en om je benen gedraaid. Lekker begin.

 Nadat deze hindernis was geslecht nog een fietser, die de gemoederen verhitte. Vervolgens rust. Twee-drie minuten heisa en dan kan in alle rust aan de ochtendronde worden begonnen. De komende tijd de dames afwisselend nader kennis laten maken met passerende koeien, paarden en geiten. 's Avonds mee voor het huis nemen als de beesten van de weidegronden terugkeren. Zal mijn (hopelijk) welverdiende rust niet ten goede komen. Dat moet ik maar zien als een investering in de toekomst. Net als het opfrissen (Prada) en bijbrengen (Rosa) van wat simpele commando's, waar ik onlangs weer mee begonnen ben.

 Net negen uur geweest. Nog een koffie en de dag kan beginnen. Met een beetje geluk moet de tuin voor twaalven gekortwiekt zijn. Kan ik de middag voor het verder uitruimen van de schuur benutten. Ook iets met de langzaam dichtslibbende binnenplaats, uien poten, zwembad schoonmaken en .. en ... en .... Kom op, koffie!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten