maandag 16 april 2018

Gewip

 Nwe week, nwe kansen. Dat heb je toch 52 keer per jaar met 12 bonus herstarts bij een nwe mnd. Lijkt wel wat op een computerspel. Is het weer een keer niet gelukt cq ben je (bijna) de pijp uit, druk je op 'Esc' en start je het spel opnieuw op. Hopelijk ben je ondertussen niet vergeten op te slaan anders mag je meer overdoen dan je lief is.

 Zien of we ons deze week tot meer weten aan te zetten. Ik begin niet met opsommen, die reeks is inmiddels schier eindeloos. Gewoon aan de slag. Beetje afwas, beetje was, beetje van dit, een beetje van het ander, klussen, spitten, ruimen, timmeren. Gewoon geen discussie, geen begrip, geen zoeken. Enkel dom en banaal doen. Als ik dat twee weken weet vol te houden is alle oude ellende opgeruimd dan wel opnieuw op de rails gezet. Dan is de lei schoon en kan weer met verzamelen worden begonnen.

 Het idee van die schone lei is niet onaantrekkelijk al wisselt dat met regelmaat. Maar er is iets van berusting en ik ga daar gebruik van maken, denk ik. Zo voelt het tenminste wel aan. Met vergelijkbaar gemak kan het vooruitzicht iets gedaan te hebben me voldoening geven of volsterkt zinloos lijken. Het neigt nou naar de kant van voldoening. Ijzers in het vuur, zou ik zo zeggen, en smeden maar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten