dinsdag 24 april 2018

Eigens

 Op mijn eigen plek in mijn eigen bed heeft wel wat. Ook hier weer. Niet alleen omdat ook de betere hotels nauwelijks aan ons bed of badkamer kunnen tippen, maar gewoon omdat het eigen, vertrouwd is. Net als de aankomst vanavond na de twee dagen Boekarest. Een hoop moois gezien onderweg, maar daar nergens het gevoel bij gehad, waarmee ik de afslag naar Coves nam. Blij terug te zijn. Je verheugen op bekende zaken. Toch weer iets van thuiskomen.

 Twee kilometer slingerende asfaltweg met in de verte wat daken van het dorp. Alles groen inmiddels behalve waar met de ploeg de boel is omgewerkt. Een schaapskudde op de gemeenschappelijke gronden. Het zou mooi zijn geweest als op het moment van binnenkomst in het dorp de andere beesten terug waren gekeerd van de weiden aan het andere eind van het dorp. Je kunt niet alles hebben.

 De oude stek in Frankrijk en de huidige in Roemenië hebben wel wat overeenkomsten wat dat betreft. Het is hier niet allemaal in eigen beheer. Scheelt een hoop werk en ergernis. Wel de lusten, niet de lasten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten