zondag 1 april 2018

Chinees

 Bezig met 'inlezen' kwam ik vandaag onderstaand stukje tegen. Een commentaar onder een stuk wat mijn aandacht trok, maar waar ik gelukkig niks mee hoef. En dat laatste is maar goed ook want mijn oren klapperden, toen ik het las. Dat klapperen van de oren zal de komende tijd nog wel vaker gebeuren en helaas zal ik me af en toe wel door de materie heen moeten werken, totdat ik begrijp wat bedoeld wordt.

'Wij gebruiken ook veel Proxmox VE en Ceph op onze omgevingen en zijn daar erg tevreden over. Maar voor een serieus cluster zou ik altijd Proxmox VE en Ceph gescheiden houden. Switches redundant is verder geen optie, maar een verplichting als je een HA-cluster wilt, want anders is het geen HA-cluster meer. Stacken van switches ben ik in dit soort setups ook nooit zo'n fan van, gezien je dan op beide switches een software upgrade doet, tegelijk. Zit daar een bug in die, ik zeg maar wat, na een X aantal uur al het verkeer dropt, ben je de pineut. Liever losstaande switches en de eerste switch upgraden en de tweede pas na een week of 2 succesvol draaien.

 Proxmox VE nodes over verschillende DC's verdelen gaat niet tot nauwelijks werken en wordt ook afgeraden door Proxmox zelf i.v.m. multicast verkeer en te hoge latency. Plus dat je dan nog problemen hebt met je IP-space, tenzij je een eigen ASN hebt of bij 1 partij ruimte afneemt in verschillende DC's.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten