zaterdag 14 april 2018

Irritant

 Veel belovend artikel in de VK van vandaag over uitstelgedrag. Helaas achter de betaalmuur. Bespaart me wel een desillusie. Inhoud is vaak van zo'n flutniveau, dat ik me weleens afvraag of ik mijn eisen heb opgeschroeft of dat een beetje krant tegenwoordig voor minder begiftigde lezers is bedoeld met een hang naar Libelle-achtige inhoud of erger.

 Je kunt natuurlijk ook direct het internet opsurfen.

 Uitstelgedrag is het uitstellen van taken die men eigenlijk wil of moet doen en waarbij men weet dat het uitstel waarschijnlijk niet goed is en tot moeilijkheden of extra stress zal leiden. Daarom wordt dit soms ook irrationeel uitstel genoemd. (Wikipedia)

 Het mag niet verbazen, dat er vervolgens een x-aantal links staan die verwijzen naar webpagina's met inhouden als "Hoe overwin je ...." of "Tips om ..." etc. De voorspelbare open deuren waar het internet van overloopt. Van die goedbedoelde onzin, die je zelf al ontelbare keren bedacht hebt en aantoonbaar niet werken. Waarom niet? Omdat ik er gewoon geen zin in heb. Ik heb me er lang genoeg mee om de oren geslagen en het vooruitzicht, dat ik het tot aan mijn einde desondanks niet zal kunnen vermijden, zet me nou niet aan tot een vlotte afhandeling van volstrekt overbodig geachte zaken.

 Zo bouwen de weerstanden zich op tot net nog houdbare sterkten en laat ik zo af en toe de druk van de ketel om het voor mezelf een beetje leuk te houden. Van de week mijn paspoort, of ik het nou wil of niet. Je bedenkt het niet zelf, zie er het nut niet van in, moet er voor in de benen, vanalles voor doen en nog betalen ook.... Dat bedoel ik.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten