zaterdag 7 april 2018

Avondlijk

 Fabeltjeskrant is geweest maar de dag is nog niet voorbij. D'r werkt gist in de keuken. Kortom na het koken, verven en invetten van alle 120 eieren en natuurlijk het ruimen van het achtergebleven slagveld van gisteren alnog een bonus, deeg voor een eigen koekje. Je zou het ook nablijven kunnen noemen, maar zo ver ga ik niet en voelt het ook niet. Het lam moet nog, maar gaat vanavond niet meer gebeuren en of de halve haan vanavond nog omgezet wordt in kippenbouillon (raar hè!), dat betwijfel ik ook.

 Hoe krijg je eieren egaal geverfd? Ik doe het nou hier voor het derde jaar, maar het resultaat is niet bijster tot niet het tonen waard. Heb ik überhaupt al eens eieren in Frankrijk of Nederland geverfd? Zou haast wel moeten maar er staat me niks van bij. Vast geen 120 stuks, dat zekers. Maar die verf wil (hier?) niet echt een mooi egaal gekleurd oppervlakt opleveren.

 De eieren dit jaar zowaar afgewassen, wat me vorig jaar te gek voor woorden leek. Maar geen enkele verbetering. Pas bij de tweede ronde, dus met een dubbele portie kleurstof, zag het resultaat er beter uit, maar nog steeds niet perfect op één of twee eieren per kleur na. Moet ik ze nu volgend jaar per partijtje met uienschillen, rode bieten, spinazie of curcumawortel gaan koken? En als ik ze blauw wil hebben, wat dan??

Geen opmerkingen:

Een reactie posten