zondag 8 april 2018

Ongehoord

 Prada pleite. Perioden van haast gedweeë volgzaamheid afgewisseld met tegendraadse momenten. Je ziet het gebeuren en kunt er  nauwelijks iets aan doen. Ze lopen uit mijn invloedssfeer, vertonen niet de neiging zelf terug te keren en dan is het kiezen: achterna of ze alsnog met verbale uitnodigingen terug te laten keren en zien wat gebeurd. Achterna lopen is naar mijn idee fout, tenzij je ze 'voor het grijpen hebt' èn niet mis grijpt, anders jaag je ze alleen maar voor je uit en dat meestal niet in de goede richting.

 Nog maar eens gefloten dus, geroepen en doorgelopen. Dat een aantal keer herhaald met afnemende overtuiging. Ze zoeken het maar uit ook. Tegen een schaapskadaver kan ik niet op. Nu liggen er na de dag van gisteren de nodige lamskoppen en ingewanden links en rechts in het veld (of je tuin, met dank aan de buren) maar toch zelden een heel schaap en dat in feite in de greppel direct aan de weg naar het dorp. Ze doen meer moeite om een zak huishoudelijk afval ergens op een afgelegen plek te dumpen dan een schapenlijk een beetje buiten 'de loop' achter te laten.

 Van het wandelclubje had Bobby het gauw gezien, vervolgens kwam ook de meeloopteckel naar me toe en al thuis verscheen eerst Rosa en wat later zag ik Flokkie op de deurmat liggen. Iedereen terug behalve mevrouw Prada. Wordt weer uren wachten. Lady was niet mee vandaag en zal ongetwijfeld bij haar jonkies zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten