zaterdag 7 april 2018

Hardgekookt

 Eierkookdag. Pasen in de steigers. Nog ff doorbijten en daarna ALLES anders. Geloof jij het? Dat 'teveel'-gevoel wordt wel weer minder, zelfs als ik niets doe, wat natuurlijk absoluut niet de bedoeling is. Komende week wat dingen aanpakken, die zoden aan de dijk zetten. Dat zal schelen. Een paar meevallers zou ook niet verkeerd zijn. Ik stel een resultaatrijke mix voor. Zal mijn verantwoordelijkheid niet ontlopen. Neemt niet weg, dat meewerkende omstandigheden altijd leuk zijn meegenomen.

 Om te beginnen het slagveld van gisteren ruimen. Zelden na gedane arbeid alles zo uit mijn handen laten vallen als gisteren. Keuken kreunt nu, waar ik het gisteren was. Op het randje. Ook compleet gestoord om een middag met bakken bezig te zijn en niks voor jezelf hebben. Had makkelijk gekund maar tegendraadsheid gaat altijd over meerdere sporen. Het was werken, waar het normaal gesproken feest is. Vergelijkbaar met de ochtenden waarop de helling van de heuvels stukken steiler lijkt. Dat heeft zo links en rechts zijn weerslag. Gelukkig niet in het resultaat uit de oven.

 Tandje terug en verder. Eieren, taart voor ons zou mooi zijn, lamsstoofpot van wat gisteren nog door het stro dartelde en nog wat van die zaken. Vooral bezig zijn en dat denken maar ff vergeten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten