maandag 23 april 2018

Onderweg

 Coves-Agnita-Fagaras-Brasov (maar niet echt)-Ploiesti-Bucuresti
 Coves-Sibiu-Ramnicu Valcea-Pitesti-Bucuresti

 Het eerste 277 km, het tweede 327 km. Het verschil zit 'm in de verplaatsing naar Sibiu. Volgens Google maps slechts een verschil in tijd van 25 minuten. Al een wat dubieuze draai. Vijftig kilometer in 25 minuten veronderstelt een irreële gemiddelde snelheid van meer dan 100 km per uur. Het is de afstand van Sibiu naar huis en ik moet daar aardig op het gaspedaal trappen om dat in 35/40 minuten voor elkaar te krijgen. Als dat mogelijk zou zijn, zou je geen 5.5 uur heen en 7 uur terug benodigen. Waarbij de eerste route heen en ik de tweede terug heb gereden.

 Prachtige routes. Jammer van die medeweggebruikers mn die in de trucks... Nee, gelul. Het is gewoon eenbaansweg. Zie ook niet hoe ze hier ooit een snelweg zouden willen aanleggen. De potentiële bouwers zullen geilen op het idee, niet in de laatste plaats vanwege al het te verdonkeremanen Europese geld en de meest onmogelijke wegenbouwkundige hoogstandjes. Maar praktisch ... in feite niet te doen.

 Het tempo is gewoon 60-80 km/u. Trucks gaan daar zonder problemen in mee behalve op die paar punten waar het steil bergop gaat. De zelfmoordpiloten willen natuurlijk altijd sneller en zolang dat alleen ten koste gaat van henzelf, zal me dat eigenlijk een worst wezen. Slechts één ongeluk gezien vandaag en dat was een kop-staarttoestand van drie auto's met -volgens mij- alleen blikschade. Maar gezien het aantal kruizen in de berm loopt het regelmatig anders af. En als er dan vier op één plek staan, dan denk ik toch onwillekeurig: "Wat een sukkels!". Ja, vier in één auto kan ook, maar zo zagen die kruizen niet uit.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten