woensdag 25 april 2018

Honds

 Maag vol en ik zou zo bij de puppies kunnen kruipen. Eten, slapen, eten, etc. Daar mag wel een stevige koffie tegenaan en wat beweging. Voor dat laatste zijn daar de honden. Het kost een hoop alert-zijn, bijna een soort zesde zintuig, maar ze zijn al (!!) twee dagen niet ervandoor geweest. De beweging is hen dus gegund. Ik maak me geen illusie. De eerste de beste gelegenheid, die ze zien, zullen ze zeker aangrijpen om er op eigen houtje tussenuit te knijpen.

 Op zich maakt dat allemaal niet eens zoveel uit. Ze kunnen weinig kwaad als je katten en kippen ff buiten beschouwing laat. Het punt is, dat ze binnen niet al te lange tijd, zeg een uur of hooguit twee, ook weer terugkeren. Liefst natuurlijk op commando, maar dat is voor het moment vragen om frustratie. Maar dat terugkeren wil steeds maar niet lukken. Niet binnen een redelijke termijn en bij Prada steeds weer met die rare neiging om bijna bang te zijn om de binnenplaats op te lopen.

 Ik heb er het antwoord niet op. We zien wel waar het schip strandt of liever vrijelijk weet te varen. Het zal nog wel een jaar, misschien iets meer kosten en dan zal het nog steeds gebeuren, maar ze niet meer erop zitten te wachten. Dan lopen ze zonder riem gewoon mee om uitgelaten te worden en zo komen we dan ook terug. Af en toe peren ze 'm dan om voor de poort te verschijnen als het tankje leeg is. Ik ken het van Sammy en Katrien. Het zal niet aan de honden liggen maar aan de vrijheid die ik ze gun. Dat kost ff, omgaan met vrijheid.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten