maandag 30 april 2018

Doorzetten

 Afgelopen week aan de oude koek geknaagd. Snel verder daar mee. Het gaat niet zozeer om verleiden en vallen maar het gat gaapt nog steeds voor mijn voeten. Het is makkelijker om daarin te verdwijnen dan om het te vermijden. Gewoon niks doen en daar gaan we weer. Dat gaan we dus maar niet doen. Bezig. Bewegen. Aan de slag.

 Het huishouden wil gedaan en voor de rest alles wat er vorige week niet van is gekomen. Bijna alles dus. Achterstand wegwerken kost altijd een hoop extra energie en tijd. Daar zit iets van een vertragend effect in ingebouwd. Hetzelfde met schulden. Die loop je minder snel in dan je een surplus opbouwt. Dat laatste is bij werkzaamheden helaas niet mogelijk. Je kunt niet in het vooruit (af)wassen of de tuin voor drie jaar in orde maken. Daar loop je dus per definitie achter de feit aan.

 Voordat het filosofisch wordt op maandagochtend maar gewoon in de benen: Maaien, afwassen, koken, administratie. Lezen, schrijven, kijken en denken moeten maar weer ff wachten. Bakken, opruimen, ontwerpen en construeren ook. Om van terrashangen, stedenbezoek, barbeleven en niksdoen maar te zwijgen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten