donderdag 19 april 2018

Houterig

 Vijf uur met de kettingzaag tekeer gegaan. Ruim vijf uur. D'r zijn perioden geweest daar deed ik het dubbel op een dag, maar was dan ook meer gebroken dan ik vandaag ben. Niet ontevreden. Het zal niet de helft zijn, maar ergens in de buurt van 40% zou best wel eens kunnen. Morgen die andere 40 en zaterdag, als het hout niet al op andere wegen is verdwenen, het laatste deel.

 Eerst ruim een uur bezig geweest om het ding schoon te maken en aan de praat te krijgen. Leuk al dat uitlenen, maar niet heus. Maar goed, dat schoonmaken is nog tot daar aan toe, volgens mij is ook geklooid met de afstelling. Het ding rookt erger dan een ouwe diesel en verbruikt meer mengsmering dan ik bier op een warme zomerdag. Dat soort gepiel kan ik nu niet gebruiken en zie ik later wel weer. Dan maar iets of 'iets' meer brandstof verbruiken, maar ik ga het risico niet lopen, dat ik 'm straks helemaal niet meer aan de praat krijg. Dat is voor na het zagen.

 Haagbeuk is het vooral en dat zijn niet de dikste boomdelen heeft de ervaring geleerd, maar nu zitten er bijna gewone takken tussen. Onzin. Dat is kettingzaagwerk verspillen. Ben begonnen de dunste delen aan de kant te gooien. Dat stapeltje groeide rap vanmiddag. De rest, met doorsnedes tot max. 20 cm, verzaagd in stukken van 25-35 cm. Het hakken zal straks een stuk eenvoudiger zijn. Weet niet of ik daar zo blij om moet zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten