zondag 22 april 2018

Statig

 Aangekomen. Ingecheckt. Rust nu met een Grolsch voor mijn neus. Niet die kattenpis uit Amsterdam. Bier met smaak, al zullen daar ongetwijfeld andere meningen over bestaan. Zelfs een Heineken is te drinken als het maar warm genoeg is en het spul ijskoud. Maar in de hoofdstad dus. Een plek waar ik nu voor de derde keer ben. Steeds maar een dag of korter. Kan er niet zoveel over zeggen. Overheersend verkeer met bijbehorende aders, grote boulevards. Weinig intieme oude delen en dat stukje oud centrum wat ik al eens gezien heb, is vergeven van horeca. Pand naast pand, straatje voor straat. Geen ruk an. Soort Valkenburg in het groot en daar wil je echt niet vrijwillig naar toe, tenzij je de eerste keer los van je ouders erop uit mag. Een stadse versie van de puberplayas aan de Spaanse kust. Geen idee of het hier overloopt van Britten, maar die zouden in dat stukje stad wel passen.

 Maar voor ik nu helemaal doorslag, kan ik beter eens een week terug komen en de tijd nemen om door de stad te struinen. Moet ergens in het voorjaar. In de zomer moet het er erger zijn dan in een stad als Rome. Alleen te doen in de schaduw en met voldoende ijsgekoelde witte wijn. Dat laatste zal hier mn bier zijn.

 Heerlijk ff bijkomen. Heb er hard voor gewerkt de afgelopen dagen. Ff de deur uit straks en hopen dat morgen alles zonder problemen over de bühne gaat, kan ik begin van de avond weer op mijn vertrouwde plekje in het Transylvaanse platteland zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten