woensdag 28 februari 2018

Sneeuwbesoignes

 Alweer uren bezig. De zon breekt door, net alles gisteren aan het eind van de middag. Einde sneeuw en het vooruitzicht van een stevig koude nacht. Vanochtend sneeuwde het echter weer en van die erge kou is niet zo heel veel terecht gekomen. Koud, ja, maar geen adem die aan je neusharen blijft hangen.

 Op de ochtendwandeling bleek gemiddeld zo'n 15 cm gevallen de afgelopen 2 dagen. Stuifsneeuw, hier en daar opgewaaid door de wind. Mijn laarzen waren soms net hoog genoeg om geen sneeuw naar binnen te krijgen. Prachtig weer. Maagdelijk witte velden. Af en toe kruiste ik het spoor van een ree. Verder geen spoor van leven. De honden ploegden met veel lol door het witte dek. Zicht; een paar honderd meter, waarna de wereld verdween achter het gordijn van de neerdwarrelende sneeuw.

 Stil weer. Jammer genoeg trok een vliegtuig ergens hoog boven me een verstoring achter zich aan van ZO naar NW. Midden-oosten naar West-Europa. Dubai naar Frankrfurt of München? Het duurde me te lang om op het passeren te wachten. Bergop geploeterd en blij dat ik vervolgens weer naar beneden mocht. Het lijkt erop of Prada weer van zinnes is beter te luisteren. Samen uit, samen thuis. Verder met sneeuw ruimen. Nog voor de koffie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten