woensdag 14 februari 2018

Afwikkelen

 Sneeuw en nog van die natte zooi ook. Het krijgt iets vervelend langzamerhand. Bij regen kan ik dat al na een paar minuten hebben. Na 2-3 mndn blijkbaar ook bij de winter en nm dan weer het neerslag gedeelte. De kou maakt me niet zoveel uit. Zeker niet bij mooi, strak blauw winterweer. Wat het bovendien de meeste tijd is (geweest), maar nu mag de temperatuur retour omhoog. Enige nadeel daarvan is het onkruid.

 In de winkels wordt druk gewerkt aan de schappen met zaaigoed, bollen, knollen en pootuitjes. Die laatsten kunnen al in de grond. Moet het wel een paar dagen het eerder genoemde weer zijn en niet die regen in verkleding. Had iets met de schuur gewild vandaag. Echt waar! Dat schuiven we maar weer door. Ook met de tuin mag al vanalles. Niet alleen de uien maar in mijn geval ook bepalen tot waar de tuin ws door de bouwwerkzaamheden niet gebruikt kan worden. Net het best bewerkte en qua grond interessantste gedeelte. Wie weet leidt dat ertoe, dat ik dit jaar verder kom met het schoonmaken van het nog steeds braakliggende deel. Zoniet, dan maak ik er gras van, heb ik me bedacht. Beter gras dan 2 meter hoog ongewenst spul.

 Het klinkt al wat beter. Nu het intentiestadium overstijgen en de activiteiten kunnen uit de startblokken komen. Op naar de volgende étappe. Voordat het hier af, heb ik er nog wel een paar te gaan. Benieuwd of ik het ooit ga meemaken, dat laatste puntje op de 'i'.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten