zaterdag 24 februari 2018

Klaar

 Afwas gedaan. Het eenvoudigste hindernis op de stormbaan van mijn dagelijkse beslommeringen. Om d'r ff wat grote woorden tegen aan te mieteren. Extra hout naar binnen gesleept om de komende dagen niet direct met een houttekort te beginnen en nu eventjes een pas op de plaats, voordat ik met de honden naar buiten ga. O ja, ook nog gekookt, maar dat mag nauwelijks naam hebben, omdat er meer dan voldoende over was van gisteravond. Opwarmen, dus. Maar ook dat kun je met liefde doen.

 Een kalme zaterdag waarop het voelbaar kouder wordt, de sneeuw maar blijft vallen en direct smelt op geasfalteerde of bestraatte delen. Vannacht naar de -10 en daarna nog de nodige tikken erbij en ook overdag onder het nulpunt. Krijgen we hier toch ook een portie van het weer dat Nederland momenteel de elfstedenkoorts bezorgt. Een soort uitloper, kouder maar het begint later en vrijdag is het alweer voorbij, als je waarde hecht aan de voorspellingen.

 Goed boek, glaasje port, open haard, berevel ... Alleen het laatste mist. Zie dat hier geen hindernis worden om door de dagen heen te komen. Bovendien, wat is -15 als je al in de buurt van het dubbele geweest bent? Laat die laatste winterstuip maar komen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten