woensdag 21 februari 2018

Speelruimte

 Zit je dan na een ongewoon drukke en relatief ingewikkelde ochtend, Prada apart uitlaten en niet voeren, in een aangename gelegenheid in Sibiu. Vier à vijf uur zou het volgens de dierenartsen duren. Onverwachte vrijetijd. Hoe die dood te slaan in het oude centrum van Sibiu? Winkels zijn er niet overmatig. Horeca is ruimschoots aanwezig, maar wil ik daar iets mee?

 In Lili's plaatsgenomen. Onlangs uitgebreid met de naast gelegen concurrent maar aan sfeer niet al teveel ingeboet. Goede koffie, heerlijk gebak, aparte keuken. Me beperkt tot een LM en daar iets naast genomen. Weggedoken in een hoek met uitzicht over een deel van de Piata Mica eerst maar eens mijn Evernote-behoefte bevredigd.

 Heerlijk rustig de ochtend herkauwd. De komst van een stel Italianen aan de buurtafel wist dat niet te verstoren. Voor Italianen waren ze bovendien uitgesproken rustig. Misschien pas net uit bed of zo. Sibiu voor toeristen ... Ruim ingeschat heb je het in twee dagen wel gezien volgens mij. Nu ben ik daar misschien niet de persoon voor om dat te bepalen. Musea sla ik per definitie over, toeristische trekpleisters laat ik gevoeglijk links liggen, wat overblijft is de 'couleur locale'. Veel rondlopen, veel zitten, eten, drinken, kijken, verwonderen, etc.

 Lang nadat de buurtafel alweer leeg was, opgestaan en het stadje, meer is het qua centrum echt niet, ingelopen, een paar winkels in- en weer uitgelopen. Terwijl ik bezig was met de vrg of ik er een lunch tegen aan zou gooien ging de telefoon. Prada was 'klaar' en wakker. Goed twee uur eerder dan de verwachting. Ok, dan. Ophalen en retour Coves.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten