zondag 18 februari 2018

Vervangen

 Het laatste woord over de pomp is nog niet gesproken. Gelukkig heb ik een trouwe medestander. De aannemer, die het huis het gedaan en straks ook de schuur zal aanpakken, is nog net iets vasthoudender dan ik, als het aankomt op zoeken in het internet. Mn dan in de regelmaat van kijken. Zo kwam hij gisteren met een hele motor aanzetten en dat voor iets van 300 euro. Transportkosten ff buiten beschouwing gelaten. Ergens 500 km hier vandaan. Ook een 406, 2.1 TD maar 5 jaar jonger dan mijn break en dat voor 1200 Lei ipv 14.500 lei alleen voor de pomp.

 Ik ben inmiddels, gezien hoe specifiek alles is en hoe nauw het schijnt te luisteren, een beetje terughoudend mbt het wel of niet passen in mijn kar. Bovendien ff 500 km rijden hier in Roemenië om het ding te bekijken, kost je minstens twee dagen. Eentje heen, eentje terug. Het is geen Frankrijk, waar dat met een beetje geluk in een dag zou moeten kunnen. Maar soit, voor 300 Euro is het risico, dat het misschien minder mooi is dan voorgespiegeld, acceptabel.

 Maar doe ik het nou voor de pomp, waarvan weer een andere monteur zegt, dat ie onmogelijk al kapot kan zijn, of doe ik direct een hele 'nwe' motor. Hoe dan ook, straks wil ik in elk geval weten waar het nou precies aan gelegen heeft. Strak heb ik een vervangende motor en blijkt het helemaal niet nodig te zijn ...  Maandag weer verder. Het blijft spannend.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten