maandag 26 februari 2018

Sneeuweffect

 Avond. Sneeuwwit buiten en de temperatuur al beneden de -10º. Het is de hele dag rond de -7º geweest, waar Weeronline -2º aangaf in de voorspellingen. De koude periode wordt in de vooruitzichten bovendien met de dag verder opgerekt. Was het eerst woensdag alweer boven nul overdag duurt dat nu tot vrijdag èn hebben we van donderdag op vrijdag ook pas de koudste nacht. De voorspellingen zijn -14º maar dat gaan gegarandeerd een paar graden meer worden. Misschien zakken we tegen het eind van de winter alsnog ff in de twintigers.

 Krijg bijna zin om Kerstmis in de herhaling te gooien. Als dat de hele week zo blijft. Speculaas bakken, glühwein maken. Misschien een idee om 'Aacher Printen' uit te proberen of Lebkuchen. Voor Kerststol is het te laat, die moet een paar mndn 'trekken', heb ik pas nog gelezen. Een bakker in Duitsland doet dat in een stilgelegde mijn. Je moet maar op het idee komen. De Kerstboom had rustig nog een paar weken kunnen blijven staan.

 Nu ons niet een loer laten draaien door het ongetwijfeld aankomende voorjaar. Het zou best volgende week al kunnen en langer dan drie weken gaat het zeker niet uitblijven. Ik mag nagaan of alle tuingerelateerde zaken in de gewenste conditie in de startblokken staan. Niet dat ik moet gaan lopen, zoeken en repareren als ik eigenlijk met spitten aan de slag moet. Spitten .... Tja, het hoort erbij.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten