donderdag 8 februari 2018

Ontwaken

 Ga ik het hiernieuwd uitblijven van het Italiaanse interesse weer een keertje duidend als mogelijk afscheid? Of de ontbrekende vooruitgang in de versoepeling van de rugspieren becommentariëren? Of gaan we het hebben over het weer? Vandaag was het glibberend de berg op, maar desondanks zie ik ook van die insteek af. Gisteren in een nieuw boek begonnen "Tu rostro mañana, 3 Veneno y sombra y adios" van Javier Marías en dat dan in het Duits. Schrijven en schrijven. In korte tijd het derde boek en al bij de eerste zin bijna achterover keilen van verbazing over de manier van beginnen, van die zinnen met zoveel bijzinnen dat het onderwerp al meanderend in die ene zin van meerdere kanten wordt belicht en dan de woordkeuze. Geen huis-, tuin en keukentafel schrijver.

 Al eens een boek van hem gelezen? Moeilijk te checken met meer dan 60% nog steeds in de verhuisdozen. Het zou kunnen, iets over twijfel die geschapen wordt mbt de schuld van iemand aan de dood van een ander. Yep: 'Enamoramientos', in het Nederlands als "De Verliefden" gelezen. Nu lijkt het alsof ik een goed geheugen heb, maar dat is dan vanwege het plaatje van de voorkant, dat je via bijv. Google te zien krijgt.

 Ook nu zit er een thrillerelement in. Iets met gezichtsherkenning en wat dat tot gevolg heeft binnen de familie van de hoofdpersoon en dat alles in het licht van grootste wereldse ideeën cq (vermeende) waarheden, als ik de flaptekst goed heb begrepen. Interessante schrijver. Jammer van die arrogante kop op de foto van diezelfde flap maar ook bij de desbetreffende linken in het internet. Dat doet afbreuk. Ik hou niet van arrogante mensen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten