zaterdag 6 februari 2021

Wisselend

 Allez hop, weer een iets normalere dag. Wat van slag blijft is het weer. Voorjaar is het buiten, +15 overdag en over iets meer dan een week schijnt het -15 in de nacht te zijn. Dat mag dan wel de laatste hik van de winter zijn. Ook winters weer kun je zat worden. Mn als het zo wisselt. In het weiland achter de tuin staat alweer dagen een aardig plas water. Te klein om volgende week baantjes op te trekken maar meer dan voldoende om bij behoefte pootje te baden.

 Dacht vanochtend ff om de tegelkachel maar te laten doven en koud worden. Slecht idee met die mintemperaturen in het vooruitzicht. Maar meer dan een proforma vuurtje om de boel warm te houden voor een goede trek hoeft de komende week niet.

 Vandaag de draad oppakken waar die donderdag is blijven liggen. De eerste 25 ltr van jaargang 2020 mag in de fles, de kleine 0,7 ltr flessen. Het globale dagratsoen voor ons tweetjes. Het is de versie van de huisdruiven. Een lichte rode dan wel donkere rosé wijn die niet zo zoet is als het resultaat van de druiven van de markt. Vervolgens wordt het tijd om de WhatsApp foto's te selecteren en naar de Pc over te zetten en de tengels van Facebook van mijn foon te smijten. Er zijn meer mensen mee bezig. In de laatste dagen zijn er een paar nieuwe accounts binnen Signal verschenen.

 Voor een zoveelste eerste begin lijkt me dit wel mooi. Nog iets met boodschappen en de was en we zijn bijna terug op het gewende niveau.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten