maandag 8 februari 2021

Verschuiven

 Het verschil in leeftijdsgevoel tussen gisteravond voor het in bed stappen en vanochtend voor het uit bed stappen bedraagt om en nabij de 30 jaar, schat ik zo in. Gisteravond dikke tien jaar jonger dan de feitelijke leeftijd en vanochtend een zelfde hoeveelheid jaren, maar dan de andere kant op. Niet eens zozeer fysiek, al kraakt en piept het meer bij het opstaan dan bij het slapen gaan, maar sec tussen de oren.

 Waar 's avonds, zoals gisteren de energie (soms) nog overvloedig aanwezig wil zijn, is het 's ochtends toch meestal een zoektocht naar rondslingerende restjes in de hoop voldoende bijeen te brengen om die eerste drempel te kunnen nemen. Dat is geen probleem van gisteren, maar in deze tijd van het jaar kost de start nog net dat beetje extra, wat er in feite niet is.

 Zit qua ontwaken momenteel op  het meest late moment van het jaar. Zo rond 8, half negen na rond half zes al een keertje de ogen opgeslagen te hebben. Dat mag, moèt een paar uur terug om de ochtend iets meer spelling te geven. En dan met het verzetten van de klok nog een keer een stap terug. Nu is het vaak al middaguur voordat ik mijn koffiesessie heb afgerond. Seizoenen hebben zo hun voor- en nadelen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten