donderdag 25 februari 2021

Achterbaks

 Vandaag ergens gelezen, weet niet meer waar, dat de Britten zo vol van vertrouwen over het vaccineren zijn, dat ze enthousiast begonnen zijn met het boeken van hun zomervakantie. Ik snap mensen niet die onder de huidige omstandigheden het extra risico wensen te nemen om een paar uur hutje-mutje in een ciculair geventileerde ruimte te zitten met een mondkapje als doekje voor het bloeden. Dat om op de plek van aankomst alsnog aan allerlei verplichtingen en beperkingen onderworpen te zijn en mogelijkerwijs bij terugkeer aan een quarantaine periode zijn overgeleverd. En dat zou aanstaande zomer allemaal geen probleem meer zijn? Ik geloof er niks van.

 Ondertussen is de EU bezig om een verplicht vaccinatiepaspoort te regelen onder het mom van 'meer democratie, meer solidariteit en (natuurlijk!!) meer Europa'. Daarmee is de vrijwilligheid van het vaccineren dus definitief bullshit. Eerst alleen voor het reizen, maar men houdt al een paar slagen om de arm voor extra's en dan mag je hopen dat het bij festival- of concertbezoek blijft. Met een beetje pech sta je dan ieder jaar in de rij en de overheid gaat dat vast niet altijd lopen betalen.

 Vaccinatieboekjes bestaan er allang oa voor zeelui en mensen die het belangrijk vinden om naar iedere uithoek van de wereld te kunnen reizen, maar die zijn niet centraal Europees geregistreerd èn niet aan je paspoort gekoppeld, waar men nu blijkbaar wel aan zit te denken. Dat is niet goed. Dat klopt niet. Wat met de ene smoes wordt ingesteld blijkt later altijd weer ook best nuttig voor andere zaken. Het systeem is er tenslotte en waarom zou je er geen gebruik van maken??

 Ik ben niet vierkant tegen. Ik wil eerst wel de kat uit de boom kijken. Die indirecte plicht je te vaccineren zat er vanaf het begin al aan te komen, maar aub op een manier die niet nog meer persoonlijke vrijheden op de tocht zet. Dus absoluut geen centrale registratie. En als het bijhouden een jaarlijks terugkerende verplichting wordt, heb ik eerder meer dan minder bedenkingen.

 Update: 26-02, een commentaar op GS: "Als je het simpel houdt is het een stempeltje in je vaccinatieboekje, redelijk normaal als je reist. ECHTER, het moet iets digitaals worden waarbij uiteraard weer van alles geregistreerd en vastgelegd gaat worden. Doodeng." Ben dus niet de enige die mn met de wijze van registratie problemen heeft.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten