donderdag 25 februari 2021

Décapité

 De eerste nawinterse klus geklaard. Het eerste luie zweet in de benen gebracht met het demonteren van de geïmproviseerde kas. Prettig als zo'n constructie met schroeven in elkaar is gezet en niet gespijkerd. Als je iets maakt 'voor de eeuwigheid' kun je volgens mij nog steeds beter spijkeren, maar mocht al bij het assembleren duidelijk zijn, dat het ooit weer uit elkaar moet, dan verdienen schroeven echt de voorkeur.

 Plastic buitenkant netjes opgevouwen en het houten geraamte met beleid uit elkaar geschroefd. Scheelt natuurlijk, dat dat niet meer met het handje hoeft. Toch werkt het niet altijd netjes met die kruiskop of inmiddels met torx of zeskant inkeping in de kop. Ik hou het vnl bij de PZ's. Je hoeft niet met iedere zg verbetering met te doen. Bovendien is de ouderwetse versie met zaagsnede qua vorm voor de afwerking vaak gewoon netter.

 Het ding ligt nu in onderdelen op de plek waar over een paar dagen hopelijk een schoon en omgespit perceeltje zal liggen te pronken. Klaar voor de uien, wortels en spinazie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten