vrijdag 26 februari 2021

Nostalgisch

 Een dag uit de oude doos. Geen 8 mm film of een set polaroids uit een vergeelde schoenendoos. Gewoon een goed jaar na het laatste onbezorgde bezoek aan Sibiu. Met mondkapje, dat wel. Hoewel, itt tot vele anderen lieten wij het in de buitenlucht gewoon af. Winkel in, mondkapje op! Maar verder op bijna vergeten wijze van een haast zomers warme dag genoten.

 Na het noodzakelijke bezoek aan Hornbach (hondenvoer, kattenbakvulling èn natuurlijk de eerste planten voor Mariana) het oude centrum ingetogen. Na een partij ergerlijk gezeur bij Telekom over de verlenging van ons abonnement in een restaurant kunnen lunchen, waar we de afgelopen mndn al een paar keer voor een gesloten deur hebben gestaan. Beetje zonde dat dat in een kelder, een crama was. Prachtig oude boogconstructie maar dus niks geen voorjaarszon. De man in de bediening was blij ons te zien.

 Na afloop wat door het winkelgedeelte geslenterd. Kapje op, kapje af met twee jurken als resultaat. Het was ook echt lang geleden, langer dat het Covid-jaar, dat het tot zo'n aankoop was gekomen. Op de Piata Mare in de zon van een koffie genoten en ons samen verwonderd over de hoeveelheid mondkapjes-dragers. Mensen hebben blijkbaar het idee, dat dit een zinvol voorschrift is, zo in de buitenlucht en de afstand tot de gemiddelde passant ruim groter dan 2 meter.

 Een discussie met een agent zou ik niet aangegaan zijn, maar dienders zijn we niet tegengekomen. Het is bullshit en meer kun je er niet van maken. We hebben er onze dag niet door laten bederven. Zou het wennen?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten