maandag 15 februari 2021

Afronden

 Weer een 'normaal' koude nacht. Ergens rondom de -10º schat ik zo in op basis van mijn jarenlange ervaring (Proest!). D'r dwarrelen wat sneeuwvlokken naar beneden. Niet veel. De donkergrijze lucht voorspelt meer in de loop van de dag. Weer een dag in het teken van varkenvlees. Mariana aan de tweede soort worst of het maken van de nodige liters reuzel (wat moeten we daar mee?) en ik in eerste instantie aan de slag op de verpakkingsafdeling. Poulet, ribben, poten en dat stuk dat daar net boven zit (Eisbein?). Schenkel? En wat netter delen uit de schouder en her en der vandaan. De officiële delen en benamingen moet ik me een keer beter bekijken op YT.
 
 Voor een eerste keer is het niet verkeerd gegaan. Leren was belangrijker dan een perfect resultaat. Nu zien hoelang we erover doen om het vlees te verorberen. Ik denk niet, dat we het in een jaar halen zoals het ritme van de varkensslacht hier is. Ik denk dat het eerder 1,5 à 2 jaar zal duren eer het laatste stuk in een pan verdwijnt. We eten 1 à 2 x per week vlees en misschien een derde keer als we buiten de deur eten. En het is niet allemaal varkensvlees maar zeker ook kip en af en toe rund, als ik iets goed te pakken kan krijgen. Dus zeg max 1x per week varken .... straks de gemaakte portie tellen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten