vrijdag 26 februari 2021

Diversiteit

 Opweg van Sibiu naar huis zakte de temperatuur van 20 naar 17 graden Celsius. Het tuindershart had heel even spijt van het stadse avontuurtje. In de ochtend ook ff getwijfeld maar uiteindelijk voor het uitstapje gekozen en samen genieten van het mooie weer. De tuin loopt niet weg en schroeven verwijderen kan ook bij minder dan 20º C. Het voorkomt zelfs de kans op een hoop gezweet. Moet dan wel droog blijven en dat lijkt voor morgen niet op te gaan.

 Helemaal tuinloos was de dag ook weer niet. Behalve Mariana's eeuwige zoektocht naar meer bloemen en mn rozen heb ik ook wat ingeslagen voor in de tuin. Ik ga het dit jaar met koolsoorten proberen en daarvoor witte kool (voor de zuurkool), boerenkool en spruitkoolzaad gekocht. Rode kool kon ik nergens vinden. Dat wordt rupsen plukken dit jaar. Ook een tweetal kruisbesplanten gekocht. De rooie versie. Aan de twee struiken van vorig jaar zat uiteindelijk maar één bes en of die nou geel of groen was, zou ik niet durven zeggen. Rood was die in elk geval niet.

 Ook ff aan aardappelen gedacht. Ze hadden ze zelfs liggen, maar dat weer vergeten. Net zoals kijken naar zaad voor rabarber. Ik geloof niet, dat de plantjes van vorig jaar de winter hebben overleefd. Is nog te vroeg om zeker te zijn, maar de verrotte artisjok geeft weinig hoop.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten