donderdag 11 februari 2021

Opstomen

 Terug op normaal niveau alleen de woorden willen nog niet. Gebeurd ook niet zoveel. Niet in de wereld in het algemeen of de mijne in het bijzonder. De varkensslacht schijnt eraan te komen. De aanstaande koude week komt Mariana goed uit. Het gaat weer anders dan ik begrepen had. De wonderlijke wegen als Mariana iets regelt. Wat je ervan te horen krijgt is zelden hetzelfde, als wat er in werkelijkheid gebeurd.

 Behalve dat ze geluk heeft met het weer, blijkt het ook een heuse slager te zijn, die het grove werk wil doen. Iemand uit een nabij gelegen privé-slachterij van een Zwitserse runderfokker (Angus), die zich hier in de omgeving redelijk breed heeft gemaakt. Groot voordeel is dat het allemaal wat netter zal gaan dan bij de gemiddelde slachtpartij.

 Geen minutenlang gegorgel na het doorsnijden van de keel maar secondenwerk met een pin/schot in het hoofd. Ook het regelen van een paar balen stro om de haren te verbranden had Mariana zich kunnen besparen. De man doet dat met een lamp of zoiets. Als het doorgaat .... Zeker is dat nog niet. De man komt het varken bekijken en over de prijs hebben ze het ook nog niet gehad. Ook moeten de hulpjes voor het worstmaken en zo nog geregeld worden. De slager wilde dat ook wel doen, maar dan wordt het helemaal een duur grapje en blijft ook erg weinig over van het zelf slachten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten